Terug naar Nieuws.

Ci Ci Senjor ASK terug in Zweeloo

Terug van weggeweest: Ci Ci Senjor ASK is weer terug bij ons in Zweeloo. Deze Cassini I zoon presteerde zelf op het hoogste niveau en is zich doormiddel van zijn nafok ook aan het bewijzen als vererver. 

Het is niet de eerste keer dat Ci Ci Senjor ASK bij ons op stal staat. In 2021 heb ik hem ook al naar Nederland gehaald. We hebben dit jaar een aantal mooie 2-jarige hengsten van hem voor de keuring, dat is mede de reden dat ik hem weer terug gehaald heb.

Deze fraaie Holsteiner hengst heeft zich door de jaren heen niet alleen bewezen als succesvol sportpaard, zijn nakomelingen gooien inmiddels ook hoge ogen. Van zijn relatief kleine nakomelingen bestand springt een groot gedeelte (bijna 40 nakomelingen) op internationaal niveau. Mede daardoor is Ci Ci Senjor bij het DWB uitgeroepen tot Hengst van het Jaar 2024

Ci Ci Senjor is een zoon van Cassini I en komt uit de merrie Penelope I VDH, welke op haar beurt een dochter is van Contender. Ci Ci was het eerste en direct de meest succesvolle nakomeling uit Penelope. De moederlijn vervolgt zich naar grootmoeder Himalaja (v. Lord). Zij gaf uit een eerdere combinatie met Contender de op 1.50-niveau presterende Concerto 10, een volle broer van Ci Ci Senjor's moeder. Overgrootmoeder Blinke is een dochter van Landgraf I. Deze merrie gaf onder andere een 1.60 paard, twee 1.50 paarden en nog een zoon in het 1.45. De sportgenen zitten er bij Ci Ci Senjor zowel aan vaderszijde als aan moederszijde in verankerd.